I feel

Ik heb een symbool gevonden in een artikel over aardchakra’s in de Happinez. Volgens dit item heeft de aarde 7 chakra’s die liggen bij plaatsen van spirituele aanbidding. Dit is het symbool van het sacrale chakra dat ligt bij het Titicaca meer, in Zuid Amerika. Ik vind dit het mooiste symbool van de zeven. Op het internet zie je ook andere variaties. Het heeft een bloemvorm en staat voor ‘I feel’. Ik heb het geschilderd op een vrij abstracte achtergrond, de lagen zijn in een cirkelbeweging met een taartschep opgebracht.

We hebben een workshop ‘Absract mindful art’ gedaan met lokale kunstenares, Sharina Gumbs. De workshop is plots in tweeën geknipt door het hele ‘Shelter in place’ gebeuren maar we hebben het eind mei afgerond. De bedoeling was om in lagen te werken, elke week een nieuwe laag. De aandacht ging vooral naar kleurkeuze, vormen en paletmes streken en vrijheid vinden om te schilderen vanuit je gevoel. Alsook om het beeld zich laag voor laag te laten vormen. Ik ga meestal voor cirkels, dat trekt me altijd aan en ik vind de kleuren mooi.

Sharina heeft enkele van haar eigen werken laten zien en de groep uitgenodigd de werken te bespreken en analyseren. Maar ook om dingen uit te leggen en de verschillende strokes te laten zien en om over het emotionele proces te praten. Ze is zelfverzekerd in haar begeleiden.

Werken zonder vooropgezet idee en het iets laten worden vind ik zeker leuk en verassend. Het is nog niet af. Het symbool heeft eigenlijk 6 blaadjes en niet 8 en Yimou staat gewoon mooi te zijn.

Advertisement

One thought on “I feel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.