Spaces withinn

We zijn met z’n vieren naar een schilderworkshop gegaan bij Ateliers ’89. De workshop werd gegeven door de Venezolaanse kunstenaar Gustavo Paris en er waren 12 deelnemers. Ik geloof dat Paris de groep te groot vond en kon niet aan iedereen evenveel tijd besteden. In de 1e week hebben we 5 potloodtekeningen opgezet voor de composities.

5 concepten op papier voor de ideevorming. In de 2e week zijn we aan de schilderwerken op canvas begonnen. Gustavo heeft een demo gegeven van de acrylic pour die hij aanbeveelt en hier zijn heel spannende resultaten mee bereikt. Lijnen, contouren en schaduwpartijen zijn met Aquarell potloden gedefinieerd. We hebben een selectie van verschillende delen van de tekeningen overgebracht op canvas en geprobeerd op canvas tekening en achtergrond met elkaar te verbinden. Niet echt een thema maar focus op materiaal en techniek.

We hebben leren werken met liquitex pouring medium om abstracte vormen op het doek te zetten als achtergrond. Ik heb dit met rood en paars gedaan. Daarna is de compositie hier over heen gebracht. Sommigen hebben hier een space idee in verwerkt. Zelf had ik een draak getekend, een beetje in een doodle-zentangle stijl. We hebben ook gewerkt met aquarelpotloden. ook een uitvinding, zeg!

Wat heb je geleerd en wat vond je een min of een pluspunt? Aissah: “Ik heb geleerd niet uit te stellen en hoe leuk het is om aquarelle met acryl te combineren. Een minpunt vond ik dat we niet aan elkaar zijn voorgesteld in introductierondje. Het eindresultaat (van iedereen) was echt gewoon te gek” “Oh ja en gedeelde smart is halve smart – en het inzetten van fun om verder te komen”

Ester: Ik heb geleerd om materiaal op verschillende manieren met elkaar te combineren. Mediums kun je ook afzonderlijk gebruiken. Het mengen van acryl met veel water en het resultaat het resultaat te laten zijn… let it flow… en volg wat er al is. Creëren uit creatie. Connecting! Minpuntje: te grote groep en super intensief. Pluspunt: vanuit tekenstudies een schilderij maken. Nieuwe technieken geleerd. Heel zicht- en tastbaar eindresultaat. En wat ik heb geleerd van de anderen: you’re not alone! Everybody’s struggling! It’s a process…Fijn om elkaar tot steun te kunnen zijn.”

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.