Woorden weglaten

Ik heb jaren geleden een boek gekocht van de schrijfster en heler, Carolyn Myss, ‘Sacred contracts’ en vond het zo boeiend. Ze is een zeer ervaren en wijs persoon. Ik moet het nog een keer lezen want ik ben hele stukken vergeten. Gelukkig heb ik het nog. Ze heeft het in dit boek over energiestromen en archetypen.
cropped-img_1167.jpgIk kwam een Tedtalk (25.55 min.) van haar tegen over waarom we ziek worden. Behoorlijke kost dit thema. Ze heeft het over de kracht van ‘choices’ die een ieder van ons heeft en het belang van keuzes maken en beslissingen nemen. Ze heeft het over een integer leven leiden, de waarheid spreken en liegen en de gevolgen daarvan op je gezondheid. Over risico’s nemen en niet de ‘veilige keuzes’ maken of advies uit het verleden opvolgen. Maar ook over de kracht en gevoelswaarde van woorden, de keuze van de woorden en de negatieve aard van je woordenschat. Ze geeft aan welke woorden je uit je woordenschat moet halen. En tot slot een positief advies voor wat je moet doen als je wakker wordt.
Ik ben hier nog even mee bezig…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s