Zo helder als kristal

20180218_155912Lang niet nagedacht over kristallen en half-edelstenen. Lag een beetje in een vergeethoekje maar ik heb het wel altijd een leuk iets gevonden. Het heeft iets mystieks al die krachten en effecten die kristallen zouden hebben. De stenen lagen onder een paar lagen stof dus daar moesten ik weer wat mee doen. Vandaag naar een workshop geweest bij Island Yoga in Bubali. Met een workshop fris je je kennis en interesse weer op en komt het naar de voorgrond. Vandaar dat ik alles heb schoongemaakt vandaag en liggen de stenen te zonnen buiten. Groepje van elf vrouwen, ook weer zo typisch, geen on20180218_102514derwerp voor mannen? Waarschijnlijk te wolkerig of zo. Niet concreet? of niet praktisch? Ja, als je van een pijn af wil werkt een aspirin waarschijnlijk sneller. Ja en het gaat over energie, ook weer zoiets. Ik vind het wel prettig om een paar kristallen of half-edelstenen te hebben maar kan ik precies aangeven waarom? Het geeft een goed gevoel? Jazeker. Hebben ze magische krachten? Kweenie, hoor. Er hangt een kristal in de deurpost en als de zon erdoor heen schijnt krijg ik een kleurenspel in de kamer en op de vloer, een beetje zoals een kaleidoscope. Een visueel feestje. En is het kosmische energie? De lichtvlekjes hebben alle kleuren van de regenboog.

IMG_2106Je kan kristallen ontdoen van negatieve energie door ze ‘schoon’ te maken. Je kan ze spoelen in stromend water, laten opladen in de zon of in het maanlicht maar blijkbaar kan je ze ook even ‘smoken’, en dat wist ik niet, met Blue Sage. Okay even opzoeken…Blauwe salie, een kruid met mooie bloemen, wordt gebruikt voor rituelen. Kijk dan komen we toch weer in de paranormale sfeer terecht. Spooky! Ik vroeg me af waarom de werking van kristallen en half-edelstenen altijd zo’n beetje in die sfeer blijft? Waarschijnlijk omdat het geen ‘quick fix’ biedt en je moet er ook in geloven, Alles waar je voor open staat en mee aan de slag gaat, gaat leven. Er gingen een heleboel kristallen (gemstones) langs in de workshop en elk belooft iets moois, verschillende van ze zijn aantrekkelijk dus misschien moet ik maar eens gaan kijken of ik ze kan vinden. M’n favoriete is roze-quartz. Bij Island yoga kan je kettingen vinden met kristallen, verder kan je half-edelsten en kristallen vinden bij

IMG_2485Palais Hindu en Himalaya center. Bij sommige chinese winkeliers kan je kristallen vinden. En je kan kristallen vinden bij Seroe di Cristal maar dat is een zoekwerk. Straks hebben we geen kristallen meer. Niet zo’n leuk idee.

Okay, dus 1 keer in de maand stenen ‘cleansen’ door bijvoorbeeld mee te nemen naar de zee en dan nog een nachtje in het maanlicht laten liggen and ‘we’re good’! Power in my hair. Een etmaal in een kuiltje in de aarde bewaren is ook goed. Als je de kracht van de kristal wil ontvangen hou je het in je linkerhand als je rechts bent en in je rechterhand als je links bent. (De dominante hand is voor geven en de andere voor ontvangen).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.