Running horses

RenpaardenEen stukje uit het logboek van Veranda:

The Business consultant

Vorige week vrijdag gingen we voor een vervolggesprek naar de Business consultant. Tussen het eerste en tweede gesprek is er veel gebeurd vertelt ze ons bij het binnenkomen. Haar moeder is ziek geworden en ze moest haar begeleiden naar een ziekenhuis in Colombia. Dit keer heeft ze haar haren los, donkerbruin met koper highlights. Ze heeft haastig een broodje naar binnen gewerkt. Het was een drukke dag en ze had geen kans gezien even rustig te lunchen. Ze is slank, coffee latte bruin, haar accent is apart en ik kan het niet plaatsen. We zitten in haar kantoor aan een ronde vergadertafel, mooie en comfortabele licht zachtgrijze stoelen…

Cathy B. heeft een schilderij op kantoor. Een schilderij van drie renpaarden. In volle vaart komen ze op je af in allerlei kleuren. Ik heb het twee keer bekeken. Ik vind het mooi en het past bij de eigenaresse. We kiezen niet zomaar beelden uit. Wedstrijdpaarden die op de finish afgaan ‘alsof er geen morgen is’. Slechts één en één doel alleen voor ogen, de eindstreep. Adrenaline, vaart, kleur, concurrentie, wedstrijd, alles uit de kast trekken, winnen. Dat zit in het schilderij van Cathy. Ze komt zeker over. Ze voelt zich op haar gemak. Met een Businessplan van haar ben je verzekerd van je winst.

Toen ik opmerkte dat het een mooi schilderij is, reageerde ze met “ik moet nog iemand overhalen om het op te hangen”. Ze zit in een nieuw kantoor. Een nieuw pand, een roze voorgevel, wat het moet worden is nog niet zo goed te zien, er hangen airco’s van LG, als een beginnende showroom. Later kwam het beeld bij me terug en kon ik de relatie leggen met de indruk die ik van haar krijg.

M’n zus is een zoektocht begonnen en ik loop een stukje mee. We komen mensen tegen die een rol spelen in het verhaal (‘Veranda stories’): de Business consultant, de coach, makelaars, professionals die bezig zijn met renovatiewerkzaamheden van oude pandjes in de binnenstad, eigenaren van leuke pandjes en ambtenaren … (zucht). We maken foto’s en vormen een moodboard en een logboek. Ik moet denken aan een boek dat ik jaren geleden heb gelezen, getiteld ‘Tranquilista‘ van Kimberley Wilson. Ik heb ervan genoten. Ik geniet van deze zoektocht.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s