Bloemen collages

Verder hebben we deze week gewerkt aan een stilleven met bloemen met studiolicht maar we zijn ook de richting opgegaan van collages. Dus een compositie maken met bloemen of groen. Met de beelden maken we ook collages, dus echt knippen in papier of digitaal een collage maken in Photoshop voor wie met deze software kan werken. Maar ook bijvoorbeeld een foto nemen en daar weer objecten voor plaatsen en fotograferen. Maar ook beelden vervormen door ze te vouwen, te buigen of er iets anders mee te doen.
Noel geeft behoorlijk veel opdrachten mee en het tempo is hoog. Voor het weekend moeten we een stilleven maken met gevonden voorwerpen. De toeschouwer moet minstens bij één voorwerp zich afvragen wat het is. In deze opdracht moeten we alle technieken toepassen waarmee we tot nu toe hebben gespeeld. Dus werken met verschillende lichtbronnen, lichtinval, collage, compositiebouw, spiegels gebruiken, zoeken naar je eigen stijl. We bekijken het werk van andere fotografen en kunstenaars online. Er komt een beeldenstorm los. We brainstormen over titels, titels voor foto’s en series en de expositie, er moet iets in voorkomen over ‘the remains…’, resten van…ja, van wat?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s