Crioyo compositie

Van het weekend hebben we de opdracht meegekregen een stilleven te fotograferen van eten/voeding naar keuze. “Any kind of food, fresh food, dogfood, spoiled food…whatever”. De kunstzinnigheid zit ‘m in de compositie. 1 compositie binnen. en 1 compositie buiten met spiegels. Een compositie maken in de schaduw en proberen met spiegels de lichtinval in een bepaalde richting te manipuleren. Je moet van tevoren een plannetje maken hoe je de compositie gaat maken. Dit moet twee foto’s opleveren.
img_9023Ik ben begonnen met een paar videoclips te bekijken over ‘Food photography’ op YouTube maar dat is meer commerciele fotografie voor restaurants en menukaarten, websites. Alles zo keurig en perfect. Ik ben daarna begonnen met experimenteren met iets van een ‘local feel’, Crioyo. Met een cactusblad, Aloe, Wayaca enzovoorts, uit de tuin, kwihizaden. Het is regentijd dus het is overdaad bij mij. Ik doe niet zoveel met het onkruid, Ik hou niet zo van tuinieren en zolang het regent is er geen beginnen aan. Het gras staat kniehoog, de zaadjes vliegen je om de oren en er komt van alles uit de grond. Ik geniet er wel van maar ja, ik kan ook niet alles houden, het moet een beetje normaal blijven anders ga ik verscholen achter een jungle.

 

img_9099Op een gegeven moment wou ik het wat minder serieus doen en kwam er speelgoed bij, een pop, knikkers, speelgoedauto, badeendje, dat soort dingen. Een pop in melk om ‘Babyfood’ uit te drukken, schijfjes komkommer op de ogen van een mannequin, titel ‘Spa food’. Brainstormen en iets uitproberen, een houten varkentje op een hoopje druiven. Rondlopen rommelen in je spulletjes. Natuurlijk denk je na over manipulatie in de voedingsindustrie en andere foute dingen. Toevallig lees ik ook een boek ‘Run, Spot, run’ waarin een hoofdstuk over de voeding voor huisdieren gaat. Wat is er toch een hoop mis in de wereld, zeg!
Ik heb de afgelopen week 370 foto’s gemaakt en moet er 3 van presenteren voor een bespreking.
Ik ga voor iets dat ik lekker vind en dat is fruit en ik probeer iets met een glas wijn. Ik probeer tig aantal composities met een kitch porceleinen engeltje om er een ‘hemelse’ sfeer in te brengen, onschuld misschien en kies voor de titel ‘Heavenly foods’. Deze twee foto’s presenteer ik:

gina_03_heavenly-foods-2agina_03_heavenly-foods-1

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s